Thursday, June 2, 2011

033: Seminggu sahaja lagi

Seminggu lagi je nak exam. Wah cepatnya masa berlalu. Sekarang hanya tinggal 3 exam papers, 1 assignment dan 1 lab report. 11, 14 dan 27hb aku ada paper. Dan 13 hb aku kena hantar lab report. Pandai sungguh lecturer aku mengatur. Pandainyeeeeee... Aku cuba minta extend lab report sebab aku ada paper esoknya.

"Peter, can I submit my lab report on 15th? I have 2 papers close to the duedate."

"You are lucky because I give you time until 13th. What if I ask you to submit on 3rd of June?"

"Err okay okay. I'll make it on time."

Padahal experiment baru je habis tadi. Sedap je dia perli aku. Ceh ceh. Nasib baik lecturer tu comel kalau tak memang membara jugak hati ni.

Nak tak nak aku redha je lah. Aku tengah usaha nak siapkan semua segera dan study pada masa yang sama. Dan harapnya sempat. Kalau tak memang aku tak study la untuk paper 14hb tu. Power sungguh.



Sekarang masing-masing dah sibuk enrol untuk subjek sem depan. Aku belum enrol lagi tapi aku plan untuk ambil 2 paper chemistry. Hanya tinggal 2 paper. Alhamdulillah. Setelah berpenat lelah ambil paper yang banyak point dan workload sebelum ini, akhirnya untuk final sem aku boleh rehat sikit. Itu pun kalau aku lulus semua. Dan harapnya Allah bantu aku untuk lulus. Amin.

Tapi nak kata rehat tu tak jugak la. Sebab aku nak cari kerja. Kawan aku nak mintakkan kerja kat tempat dia. Jadi cleaner. Aku okay je jadi cleaner. Kat sini nak malu kat sapa pun. Haha.. Lagipun bukan nak kejar duit sangat, tapi aku tak nak membazir masa. Biarlah masa lapang yang aku ada tu aku sibukkan diri dengan benda yang bermanfaat. Dan sem depan juga aku mula pegang usrah. Lebih banyak tanggungjawab.

Dan harapnya hidup aku lebih tersusun berbanding sem ini. Lebih rajin. Lebih matang.

Mudah-mudahan.



Doakan aku untuk exam ni. Seminggu je lagi. Wuwuuuu...

7 pendengar:

AJ Edrez said...

Mak aih...mesti berlari berkejaran skrg ni kan...
Apapun, sentiasa didoakan. Amin.

Puding Karamel said...

weeee....nak pegang usrah dah ^^
amanah yg berat tuh,lebih susah dari menjaga sekumpulan kerbau.
smg Allah berikan hidayah dan kemudahan kpd awk.
seronok,sbb kte d situ dberi kesempatan utk berkongsi, n in fact blajar dr yg mutrbi.
gud lak xm!!

Miss Lady Iena Nazir said...

stdy smart n gudluck safiyyah!
(:

Fyna Man said...

goodluck safiyyah.
:)

Aida Lela said...

gd luck. moga Allah memudahkan saffiyah untuk hadapi exam tu. jawab leklok noo :)

nunama a.k.a nur :) said...

Hana, All the best! be the best for Allah. :)

u can do it girl! hehe.

safiyyah said...

AJ,
bukan setakat berkejaran. dah marathon pun. hihi. time kaseh :)

puding karamel,
yup. sangat berat. time kaseh byk2 :)

Iena Nazir, Fyna Man, Aida Lela, Nur,
Thanks! Doakan ye :D