Friday, July 29, 2011

057: Excuse me, I love you.

Beberapa jam yang lalu, ketika aku bergegas menuju ke lab...

"Excuse me?"

Aku pun berpaling bila seorang lelaki tiba-tiba menegur aku.

"Yes?" jawab aku.

"I just want to tell you this. That I love you." tutur lelaki itu sambil tersenyum.

Aku terkejut. Tapi hanya berdiri diam di situ. Aku pandang dia pelik.

"You are pretty. Amazing. The way you dress. You look bright. Look so soft. You make people happy just by looking at you. Oh so pretty. I love you."

Dia bersungguh-sungguh cakap begitu dengan aku. Seperti benar-benar kagum. Walaupun aku tak tahu apa yang dia kagum sangat tu.

"Err..err..thanks..thank you..".

Aku sebenarnya tak tahu nak kata apa masa tu. Aku cakap 'thank you' banyak kali.

Kemudian lelaki itu senyum dan berlalu pergi sambil melambai kepada aku.


Aku berjalan ke lab sambil ligat berfikir tentang kejadian tadi.

Dan sewaktu buat experiment tadi aku senyum sorang-sorang.


So random kan? But thanks to that guy, aku dapat buat experiment hari ini dengan senang hati. =)

11 pendengar:

AJ Marcell Edrez said...

Ooh... I love you too...:-P

Aida Lela said...

:)

*sweet

darkrose~ said...

wow! ade yg minat lah tew~ nak lap3 u jugak lah!:)

nunama said...

wowww!! who's that guy?
Malaysian juga ke? ehehe. :)

ok2. spring in your heart. ^_^

p/s: ini cerita betul kan? hihi.

Fyna Man said...

huhu.
mesti hari ni senyum smpai ke telinga.

:)

MuNsYi SaMa said...

:)

safiyyah said...

AJ,
i love u three :P

Aida,
:D

rose,
haha dia just cakap je kot

nur,
tak lah. mat saleh. hehe.. cerita betul lah ^^

fyna,
senyum sorg2 je. hehe

munsyi,
^_^

Anis Zafirah said...

Nak jugak :)

I love you kak safiyyah, hehe =)

Btw, anis belajar reply to comment disini, nak buat tuto x sempat kak, ini je anis boleh bantu, akak gi blog ni k :)

http://babybiey.blogspot.com/2010/06/tutorial-reply-to-comment.html

Selamat Berjaya :)

safiyyah said...

i love u three four anis :D

terima kasih!

khuza hasan said...

terbace cerita ini di PUDING KAREMEL..amazing!
^^

btw..slam ukhwah~

safiyyah said...

khuza hasan,
tak amazing mana pun sebenarnya. huhu.. salam ukhwah kembali :)