Wednesday, May 18, 2011

029: Antara Blog dan Tumblr

Aku rasa aku agak mengabaikan blog ini sekarang. Aku lebih banyak di tumblr. Baru buat akaun dan sekarang sudah ketagihan.

I feel like I've found my world.

Kerana di situ aku boleh lihat gambar, nota, hadis dan lain-lain yang menyuntik semangat dan motivasi. Aku boleh post segala perkara yang aku suka, atau berkaitan dengan diri aku. Aku boleh tulis apa aku rasa.

Dan di tumblr aku belajar menghargai tiap perkara kecil di sekeliling aku. Little things that matter. Yang mungkin, di dunia blog semua itu tidak pernah diutarakan.

Di tumblr, ayatnya sebaris, tapi maknanya mendalam dan memberi kesan.

And people in tumblr are better in grammar, honest about feelings, and don't care about what other people think.

Itu bukan maknanya aku kata blogger ni tak bagus grammar dan tak jujur.

Blog masih di hati aku. Sebab di blog tempat aku tulis panjang-panjang. Tempat aku cerita kisah dan pengalaman. Tempat aku menulis secara kreatif. Di tumblr semua orang mahukan sesuatu yang pendek.

"We have no time to read those essay. Make it short." kata tumblogger.

Well, sometimes aku jugak takde idea nak tulis panjang-panjang. Aku hanya mahu menulis sebaris ayat. Dan waktu itu sudah tentu tumblr menjadi tempat luahan.

Oh, terima kasih kepada yang masih melawat blog aku walaupun sedikit diabaikan. Tak tahu mengapa idea tidak datang akhir-akhir ini. Aku terharu tau korang masih baca dan memberi komen. =)



Btw, siapa yang ada tumblr? Boleh la bagi link. Nanti aku follow. Boleh kita berkenal-kenalan lagi di sana. Hehe

5 pendengar:

AJ Edrez said...

Tumblr?
Hemm...best juga.
Lebih banyak info kan. Saya baru tanam, masih belum mekar. (",)

Aneka said...

salam.. hye... saya orang baru gak dalam tumblr.. sila2la follow aneka84.tumblr.com...

Anis Zafirah said...

anis baru buat haritu kak, tapi jarang bukak, ni link anis http://anispace.tumblr.com/ :)

safiyyah said...

AJ,
Nampaknya AJ sudah makin mekar di tumblr. Aktif nampaknya. Hehe

Aneka,
sudah add anda :)

Anis,
Ok terima kasih anis :)

Ana Jannah said...

~terima kasih safiyyah..:)
~cebisan saya yg x seberapa..

http://anajannah.tumblr.com/