Wednesday, May 11, 2011

026: Kenapa aku suka library

Ini adalah entry bergambar (walaupun hanya 3 keping gambar).

Tempat aku Wellington ni betul-betul dekat dengan laut. Disebabkan universiti aku atas bukit, maka aku akan nampak pemandangan di bawah yang sangat awesome. Dan lebih best bila tingkap library aku memang direct ke arah laut. Sebab tu aku suka library. :)


Cantik kan? Ni dari window library level 5.


It's superb! Ni pemandangan dari tangga nak naik ke atas.


Kadang-kadang layan movie sambil tengok laut. Ignore the girls, this picture is from google. Hikhik.

Bila tengok laut ni rasa tenang sikit hati. Bila tension study, tengok laut. Rindu seseorang, tengok laut. Laut ni semulajadi, Allah yang cipta, sebab tu hati rasa tenang bila tengok laut. Subhanallah. =)

4 pendengar:

Simon 'Adam' Malik said...

salam

setuju. mmg laut menung laut tenang. kalau tak silap, frekuensi ombak kat pantai sama dengan frekuensi pernafasan manusia time tidur.. mungkin sebab tuh kot kita auto tenang bila lepak kat pantai.

wallahualam..

Atiqah Adnan said...

tengok laut dapat pahala kan safiyyah..akk pun suke tengok laut..

nunama said...

yup2. mendamaikan jiwa.
btw, rumah kita dekat dengan laut. hehe. selalu gak jalan2 dengan niece and nephew. :)

Rindu kenangan masa kecil. Berkelah dan tidur di laut. Kenangan. (n_n)

safiyyah said...

Simon Adam Malik,
Nak panggil mana satu ni? Sampai 3 nama. -__-

Oh really? Fakta yang menarik. Kalau rajin saya kaji nanti. hehe

Atiqah Adnan,
Yep. Kalau kita mengingati kebesaranNya. Sama la kita :)

Nur,
Bestnya rumah kat laut!